Yavuz Ağıralioğlu’nun partisinin kuruluş tarihi belli oldu!
  • POLİTİKA
  • 06 Ekim 2024 Pazar 21:19

28 Ekim’de resmi olarak kuruluş dilekçesi verilmesinin ardından kasım ayının ortasında Ankara Congresium’da partinin isim, kurucuları ve hedefleri tanıtılacak.

28 Mart 2023'te, 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz tarihlerde X platformundan yaptığı paylaşımla, kuracağını duyurduğu siyasi partinin son aşamasına geldiklerini açıklamıştı.

Yavuz Aliağıroğlu'nun partisinin kuruluş tarihi resmen belli oldu. Aliağıroğlu, “Arkadaşlarımızla birlikte bir millet mücadelesine başlıyoruz, kolları sıvadık” açıklamasında bulundu. Partinin resmi başvurusu ise planlanan tarih olan 28 Ekim olarak belirlendi.

İLK SEÇİME HAZIR OLACAK

KRT'de yer alan habere göre; resmi başvurunun yapılmasının ardından partide görev alan isimler ve parti tüzüğü ise kasım ayı ortasında yapılacak törenle duyurulacak. Partinin resmi olarak kurulmasının ardından 81 ilin tamamında il başkanlığı açılması için harekete geçilecek.

Partinin ismi merak konusu

Daha önce parti ismi için ajansların yanı sıra siyasal iletişimci ve araştırma şirketleri ile çalışma yürüten Ağıralioğlu’na, içlerinden birinin seçilmesi için şu 17 isim önerisi sunulmuştu. Aliağıroğlu'nun önerilen bu isimlerden mi seçtiği yoksa yeni düşünülen bir isimle mi yol alacağı ise merak ediliyor.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU KİMDİR?

1 Şubat 1972'de Trabzon Çaykara Eğridere köyünde doğan ve ilk, orta, lise öğrenimini Yozgat Sorgun’da tamamlayan Yavuz Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1995 – 1997 yılları arasında, Nizâm-ı Âlem Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Bu dönemden sonra, aktif olarak siyasî faaliyetlerine devam eden Yavuz Ağıralioğlu, 2002 seçimlerinde Trabzon’dan milletvekili adayı oldu ve akabinde, Temmuz 2003’te yapılan kurultayda, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliğine seçilerek, kongre sonrası Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katıldı, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçildi, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürüttü.

2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yaptı. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etti.

 

 

HABERE YORUM EKLE