Gelecek'ten Deva ve Demokrat partisinden bir rica!
  • POLİTİKA
  • 21 Ekim 2024 Pazartesi 19:19

Gelecek Partisi Genel Başkan Vekili Ayhan Sefer Üstün, KARAR TV ekranlarında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a açıklamalarda bulundu. Üstün, Gelecek ile DEVA Partileri arasında süregelen birleşme müzakerelerinde gelinen son durumu özetledi.

Ayhan Sefer Üstün, Hasan Bitmez’in vefatı sebebiyle TBMM grubunun düştüğü zaman hem DEVA Partisi’ne hem Demokrat Parti’ye ‘Geçici olarak bir milletvekili ricasında’ bulunduklarını, fakat yapmadıklarını söyledi.

‘OLGUNLAŞMIŞ KARAR YOKKEN BABACAN HALK TV’DE AÇIKLADI’

Ayhan Sefer Üstün, Gelecek ile DEVA Partileri arasında süregelen birleşme müzakerelerinde gelinen son durumu özetledi, “Bu partilerin ayrı çıkmış olması başta bir hataydı. Bizler bunun böyle olmaması adına çaba sarf ettik ancak olmadı. Vatandaşta bunu bize sürekli soruyor, ‘siz neden ayrısınız’ diye. Bu durumu ortadan kaldırmamız gerekir. Bu görüşmeler DEVA Partisiyle zaman zaman yapıldı. ‘Eş başkanlık, dönüşümlü başkanlık’ gibi formüller konuşuldu. Ama son olarak milletvekilleri düzeyinde bir görüşme yapıldı. Henüz olgunlaşmış bir karar yokken sayın Babacan Halk TV’de ‘birleşme görüşmeleri yapıyoruz’ diye açıklama yaptı. Biz de artık ‘iki lider görüşsün ve masadaki şıkları tartışsın’ noktasına geldik. Biz Gelecek Partisi olarak ‘iki liderinde içerisinde bulunduğu bir sistem’ olsun önerisini yaptık. Hangi partide birleşileceği konusunu da onların tercihine bıraktık. Ancak DEVA Partisi geri adım attı ve Meclis’te grup kurmayı önerdi. Bizde ‘ileri de birleşme perspektifi olacaksa meclis grubu kurabiliriz’ diye ifade ettik. Ancak DEVA Partisi ‘Sadece grup kuralım’ dedi. Sadece grup kurulacaksa zaten Gelecek Partisi’nin Saadet Partisi’yle bir grubu var. Niye bozalım, ayrıca vatandaşın da beklentisi bu değil. Bizler AK Parti dışında bir merkez oluşturma önerisi yapıyoruz. Sadece DEVA değil, Yeniden Refah Partisi de olabilir. Sadece grup kurulmasının yeterli olmayacağı kanaatindeyiz.” Diye belirtti.

‘SİYASİ PARTİNİN GENEL BAŞKANI ZATEN DOĞAL OLARAK ADAYDIR’

‘Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını dayatması’ sebebiyle görüşmelerin rafa kalktığı iddiasını değerlendiren Üstün, ‘O durum eski görüşmeleri konusuydu’ dedi, “Gelecek Partisi, Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı önerisini gündeme getirmedi. Önceki görüşmelerde ‘Birisi genel başkan olursa diğeri aday olur’ gibi konuşmalar yapıldı. Ancak yeni görüşmelerde bunlar gündeme gelmedi. Bir siyasi partinin genel başkanı zaten doğal olarak adaydır. Bu tartışmalar genel başkanların kendi aralarında konuştuğu bir durum. Tabi bu eski görüşmelerin konusu yeni görüşmelere başlarken Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’da eski formüllerin kenarda bırakılması konusunda bir anlaşmaya varmıştı”

‘DEVA VE DEMOKRAT PARTİ’SİNE BİR RİCA DA BULUNDUK, YAPMADILAR’

‘Konu fedakârlık ise Gelecek Partisi bunu fazlasıyla yapıyor’ diyen Ayhan Sefer Üstün, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı sonrasında yaşanılan süreci açıkladı, “Gelecek Partisi’nin bugün mecliste resmi olarak adı yok. Yapmış olduğu fedakârlık sebebiyle. Bu grup Hasan Bitmez’in vefatı sebebiyle düştüğü zaman hem DEVA Partisi’ne hem Demokrat Parti’ye ‘Geçici olarak bir milletvekili ricasında’ bulunduk. Belki ilerde daha büyük bir grupta kurulabilirdi. Kendi aralarında tartıştılar, tartıştılar, ‘bir kişiyi verelim’ denemedi. Fedakarlıkları konuşacaksak Gelecek Partisi’nin bu fedakarlığını konuşabiliriz.” Diye konuştu.

HABERE YORUM EKLE