Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bursa’daki eğitim ve öğretim faaliyetlerini farklı okul tür ve kademelerinde ayrı ayrı masaya yatırdı. Bir ay boyunca devam eden çalıştaylarla Bursa’daki eğitimin genel bir fotoğrafı oluşturuldu.
“Türkiye Yüzyılında Ulusal Politikalardan Yerel Stratejilere” konuluçalıştay programı ile Bursa’da anaokulları, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve meslek liseleri ile özel eğitim ve özel öğretim alanında yürütülen çalışmalar ele alındı.
MEB Bakan Yardımcıları Ömer Faruk Yelkenci ve Celile Eren Ökten ile Millî Eğitim Bakanlığından genel müdür ve daire başkanlarının da katılım gösterdiği çalıştaylara Bursa’dan ise Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BBB Vekili Fethi Yıldız, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesinden akademisyenler, ilgili sivil toplum kuruluşları, Bursa’daki kamu kurum ve kuruluşları, ilçe müdürleri, okul ve kurum idarecileri,öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Düzenlenen çalıştaylarla ilgili açıklama yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu şunları söyledi: “Bursa Valiliğimizin himayelerinde Bursa Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştaylar ile Bursa’mızdaki okul ve kurumlarımızda yürütülen çalışmalarda eğitim alanındaki mevcut durumu değerlendirerek Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusundaBursa’da eğitim alanında bir yol haritası belirlemeyi amaçladık. Çalıştaylarımızda hazırladığımız masalarımız ile fikirlerimizi, düşüncelerimizi, sorunlarımızı bir araya getirmeyi, neyi daha iyi yapabiliyoruz? neyi yapmaktan vazgeçmeliyiz? temel çalışmamız gereken alanlarımız nedir? iç ve dış paydaşlarımızla bu soruların cevaplarını aradık. İyi bir disiplin doğrultusunda masalarda ortaya çıkarılan sonuçlar ve çözümlemeler bu çalıştayları hazırlayan arkadaşlarımızca sistematik bir program dahilinde bir araya getirilerek ve çalıştaylarımızın bir sonucu olarak kamuoyuyla, şehrimizle paylaşılacak. Aynı şekilde bu veriler Bakanlığımızla da paylaşılacak. Bursa’da eğitim alanında söz ve güç birliğinin oluşmasına katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz çalıştaylarımızın eğitim camiası adına şehrimize fırsatlar sunmasını diliyor,bizlere bu süreçte her zaman desteklerini sunan başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere şehrimize gelerek bizleri onurlandıran Bakan Yardımcılarımıza, genel müdürlerimize, daire başkanlarımıza,yine şehrimizdeki üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu çalıştayların hazırlanmasında emeği geçen ve katkı sunan tüm ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.”
8 ayrı alanda100 masada 50 farklı paydaş kurumdan 1.500 katılımcı ile gerçekleştirilen çalıştaylar sonunda hazırlanacak olan rapor ile Bursa için eğitimde söz ve güç birliğinin oluşumunu sağlamak, ulusal politikaların etkili bir şekilde uygulanması, güçlendirilmesi ve yerel stratejilerin oluşturulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
HABERE YORUM EKLE