Almanya'da 23 Şubat seçimlerinde iktidara gelmesi beklenen Hristiyan Demokrat Parti (CDU), Türkiye'den eş getirme yoluyla yapılan aile birleşimlerini yasaklamayı gündeme aldı.
Almanya'da 23 Şubat seçimleri yaklaşırken partiler de gündemlerine kaçak göçmenler, yardımlarla geçinen yabancılar ve giderek artan mülteciler konusunu aldı. Seçimlerin ana konusu, göçmenler oldu.
23 Şubat’ta sandıktan yaklaşık birinci parti çıkması ve hükümeti kurması beklenen Hristiyan Demokrat Parti (CDU) çifte vatandaşlığı geri alma önerisinden sonra aile birleşimini de yasaklamayı gündeme aldı.
Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, Almanya’da yasal olarak yaşayan, Alman vatandaşı olan ya da oturma izni olan Türkler, Türkiye’den ya da Almanya’nın vize talep ettiği bir ülkeden eş seçerse onu aile birleşimi ile yanına alabiliyor. İşte şimdi bunun yasaklanması ülkede ciddi ciddi tartışılmaya başlandı.
"TEDBİRLERDEN BİRİ DE AİLE BİRLEŞİMİNİN TAMAMEN ASKIYA ALINMASI"
CDU’lu eski Sağlık Bakanı ve partinin etkili isimlerinden Jens Spahn, "Toplumsal olarak sınırdayız. Yeni göçmen alamayız. Tedbirlerden biri de aile birleşiminin tamamen askıya alınması“ dedi.
Ippen Medya Grubu’na konuşan Spahn, kazanırlarsa koruma statüsü alan kişilerin de aile birleşiminin yasaklanacağını ve gönüllü kabul programlarına son vereceklerini söyledi.
EN ÇOK TÜRKLER EVLENİYOR
Almanya’da 2023 yılında yaklaşık 130 bin aile birleşimi vizesi verildi. Evlenip aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidenlerin başında Türkler geliyor. Onları Suriyeliler ve Hintliler takip ediyor.
HABERE YORUM EKLE